Pilates

 

I Pilates trener man opp styrke og bevegelighet med fokus på konsentrasjon, balanse, pust og avspenning. Pilates består av presise bevegelser for bestemte kroppsdeler og avslutter med avspenning. I denne økten bygger du opp styrke og smidighet i hele kroppen, med hovedvekt på kjernemuskulaturen. Du lærer enkle og effektiv øvelser som du gjennomfører uten bruk av utstyr og manualer, og instruktørene har stor fokus på riktig teknikk og god pust. Avspenning er også en stor del av pilates.

Pilates er en treningsform utviklet av tyskeren Joseph Pilates da han var internert på Isle of Man i 4 år under første verdenskrigen.

 

Pilatesøvelser består av forholdsvis enkle styrke- og tøyeøvelser, fulgt opp med avspenning. Spesielt tøyeøvelsene er populære da veldig mange får hurtig fremgang.

Som i yoga er fokuset på pusteteknikk viktig. Både for å utføre øvelsene riktig, men også for å få til avspenning og senke blodtrykket. Joseph Pilates sa en gang “It is tragically deplorable, to contemplate the millions who have never mastered the art of correct breathing.»